نوشته شده توسط : بیتا جمیلی

کیست مویی چیست؟

کیست مویی ضایعه پوستی است که با نام سینوس پیلونیدال یا موی برگشتی نیز شناخته می شود. کیست مویی ممکن است در دیگر بخشهای بدن مثل زیر بغل هم مشاهده شود،  اما معمولاً در نزدیکی مقعد ایجاد می‌شود.

کیست مویی سوراخ یا حفره ای زیر پوست است که معمولاً در چین خوردگی باسن و در نزدیکی مقعد ایجاد شده و می‌تواند با مو، عفونت و یا مواد زائد پر شود.

کیست مویی به دو نوع مزمن و حاد تقسیم می شود. اگر ضایعه عفونی شود، منجر به آبسه شده و حفره های عفونی زیر پوست ایجاد می‌کند.

علت کیست مویی چیست؟

علت کیست مویی به طور دقیق مشخص نیست، اما پزشکان بر این باور هستند که نوع سبک زندگی و بی تحرکی نقش عمده ای در ایجاد این بیماری دارد. به طور مثال این بیماری در رانندگانی که مدت طولانی از روز می‌نشیند بسیار شایع است. 

همچنین برگشت مو به داخل پوست یا رشد آن در خلاف جهت طبیعی می تواند منجر به بیماری شود

از جمله عواملی که خطر ابتلا به کیست مویی را افزایش می دهند، می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

  • پرمویی و داشتن موهای ضخیم
  • بی تحرکی
  • استفاده مداوم از لباس های تنگ با الیاف غیر طبیعی که سبب سایش پوست میشود.

علائم کیست مویی

در بیشتر موارد تا زمانی که کیست مویی عفونی نباشد،مشکل جدی نبوده و  علامتی نخواهد داشت. اما و مغز عفونی شدن و ایجاد آبسه علایم زیر مشاهده می شود؛

  • احساس درد شدید در ناحیه باسن و مقعد
  • لمس توده متورم و یا سوراخ فرورفته روی پوست
  • قرمزی، التهاب و تورم
  • ترشحات خونی یا عفونی
  • بوی نامطبوع از مقعد و باسن
  • آبسه
  • بالا رفتن دمای بدن بر اثر عفونت

درمان کیست مویی

کیست مویی باید به سرعت درمان شود در غیر این صورت باید منتظر عوارضی از جمله تشکیل آبسه، عفونت های سیستمیک و یا حتی در طولانی مدت مدت آبسه باشید.

برای درمان این بیماری فقط از روش های جراحی استفاده میشود،زیرا هیچ دارویی قادر نخواهد بود، حفره کیست مویی را به طور کامل درمان کند. روش های متنوع در جراحی کیسه ای وجود دارد که مزایا و معایب خاص خود را دارا هستند. 

روش های خانگی نیز جزئی از روند درمان بیماری محسوب می شود، زیرا می توانند با کنترل عفونت و تسریع روند بهبودی قبل و بعد از جراحی کمک ویژه کنند. در ادامه به بررسی انواع روش های درمان بیماری می پردازیم:

درمان خانگی کیست مویی 

از جمله روشهایی که برای کنترل عفونت و درمان کیست مویی وجود دارد، می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

  • کمپرس آب گرم : برای این روش شما می توانید از یک کیسه آبگرم استفاده کنید یا یک حوله را در سطل آبگرم خیس کنید و روی محل کیست قرار دهید. این عمل را میتوانید به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در روز و برای چندین مرتبه تکرار کنید.  
  • روغن نارگیل : روغن نارگیل یکی از مواد طبیعی است که برای پوست بسیار مفید است. این ماده دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است که به درمان کیست پیلونیدال کمک می کند.
  • جوش شیرین : جوش شیرین به کاهش تورم و تسکین التهاب پوست تحریک شده کمک می کند. همچنین، استفاده از سرکه در درمان میتواند به تسریع روند بهبودی به دلیل خواص ضد میکروبی سرکه کمک کند.
  •  سیر : این گیاه به عنوان یک آنتی بیوتیک قوی شناخته می‌شود که برای درمان خانگی کیست مویی بسیار کاربردی است. نحوه استفاده از این ماده اینگونه است که هر روز یک یا چند سیر را له می کنید و به مدت چند دقیقه بوسیله گاز روی موضع بیماری قرار می‌دهید. بهتر است در حدود یک هفته این درمان را انجام دهید تا نتیجه بگیرید.
  • چای سیاه : چای سیاه با خواص ضد التهابی خود می‌تواند به طور موثری به کاهش درد و تورم ناشی از سینوس پیلونیدال کمک کند. ماهیت اسیدی چای سیاه از رشد و گسترش بیشتر کیست پیلونیدال عفونی جلوگیری می کند. یک چای کیسه ای را برای چند دقیقه در آب گرم خیس کنید و حدود ۱۵ دقیقه آن را روی کیست پیلونیدال قرار دهید.

 درمان کیست مویی با دارو

از داروهای مناسب کیست مویی می توانیم به داروهای مسکن و آنتی بیوتیک اشاره کنیم. داروهای آنتی بیوتیک در بهبود عفونت زخم موثر هستند و به نتیجه گیری بهتر و سریع تر از جراحی کمک می‌کند. در مورد داروی آنتی بیوتیک مناسب و دوز مناسب با پزشک مشورت کنید،تا بسته به میزان عفونت داروی مناسب تجویز شود.

جراحی کیست مویی با لیزر

بهترین روش از این فوری برای درمان کیست مویی با لیزر است. مردم لیزر با یک جلسه به کلینیک درمان بیماری مراجعه کنید تا به صورت سرپایی و بدون درد یا خونریزی برای همیشه این بیماری درمان شود.

با استفاده از اشعه و‌نور لیزر، ضایعه کیسه مویی به طور کامل،و بدون آسیب یا عوارض برای بافت های اطراف، تخلیه شده و از بین میرود.

لیزر با مناسب ترین هزینه و با کمترین میزان عود و عوارض بهترین روش درمان این بیماری شناخته می شود.

جراحی کیست مویی

برای جراحی کیست مویی به روش سنتی باید به بیمارستان مراجعه کنید تا تحت بیهوشی و با استفاده از تیغ جراحی،ضایعه کیست مویی تخلیه شود.

جراحی با این روش ممکن است و از آسیب به بافت های اطراف شده و احتمال عفونت نیز بیشتر خواهد بود در ضمن جراحی طول درمان بیشتری داشته و پوست برای ترمیم به زمان بیشتری نیاز دارد. در ضمن میتواند باعث به جای ماندن جای زخم و جراحی روی پوست شود که برای بسیاری از بیماران از جمله خانمها آزاردهنده است.
 https://express.adobe.com/page/v587Ad1KnfUg8/



:: برچسب‌ها: کیست مویی ,
:: بازدید از این مطلب : 25
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 خرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بیتا جمیلی

کرایو این زائده ها در زنان در نواحی مثل کشاله ران، واژن، مجرای ادرار، دیواره رحم و مقعد مشاهده می‌شود و در مردان نیز بر روی آلت تناسلی کشاله ران مقعد پوست اطراف ناحیه تناسلی قابل مشاهده است. این زائده های برجسته و خشن هستند و رنگ آنها مطابق پوست و کمی تیره تر از آن است.

این زائده های غیر سرطانی به شدت مسری و واگیردار هستند و با اولین تماس جنسی از یک شخص به شخص دیگر منتقل می شود. این بیماری اغلب در زنان و مردان کمتر از ۳۵ سال که از نظر جنسی فعال هستند، مشاهده می شود.

علت زگیل تناسلی

عامل به وجود آورنده زگیل تناسلی، نوعی ویروس به نام پاپیلومای انسانی یا hpv است. این ویروس که از انواع ویروس های dna دارد، بیش از ۱۰۰ نوع مختلف داشته و حدود ۴۰ نوع از آن می تواند باعث ایجاد زگیل در ناحیه تناسلی شود و مابقی هم عامل ایجاد زگیل در دیگر نواحی بدن مثل دست و پا صورت است.

رایج ترین انواع عامل ایجاد زگیل در ناحیه تناسلی می شوند، شامل ۶ ، ۱۱  تا ۱۶ و ۱۸ می شود. برخی از انواع ویروس ها خطرناک و مابقی بی خطر هستند. انواع خطرناک می‌توانند عامل ایجاد عوارضی مثل سرطان در زنان و مردان شوند.

همانطور که ذکر کردیم زگیل تناسلی نوعی بیماری مقاربتی است که با تماس جنسی انتقال پیدا می‌کند، بعد از وارد شدن ویروس به بدن در برخی از افراد باعث زگیل شده و در برخی دیگر هیچ نشانه ظاهری را ایجاد نمی کند، در موقع فرد ناقل ویروس شده و می تواند آن را به دیگران انتقال دهد، اما زگیل تناسلی مشاهده نمی‌شود.

علائم

علائم در بدن هر فرد فرد متفاوت می‌باشد، اما بیشتر نشانه های این بیماری که در اکثر افراد هم به یک شکل است، ظاهر شدن زگیل ها است. علائم و نشانه های ظاهری  زگیل عبارتند از؛

  • زائده های برجسته، توپر و سفت
  • در لمس خشن هستند.
  • رنگ زائده ها با توجه به رنگ پوست هر شخص شخص یا کمی تیره تر از از خواهد بود.
  • زائده ها شکل ظاهری برجسته و گنبدی شکل دارند و اندازه زائده ها از یک میلیمتر تا یک سانتی متر متفاوت است.
  • زائده ها شبیه گل کلم هستند و ممکن است خوشه ای و یا تکی باشند.

سایر علائم و نشانه هایی که ممکن است، همراه با زگیل ها مشاهده شود، عبارتند از:

  • حساسیت در آن ناحیه یا احساس درد و سوزش
  • ترشحات غیر طبیعی از واژن
  • خارش و سوزش در نواحی مخاطی بدن

به ندرت خونریزی، خود زائده ها باعث خونریزی نمی‌شود، اما اگر در نواحی حساس مثل داخل مجرای ادرار رشد کرده باشند و سطح آن‌ها خراشیده شود، ممکن است بیمار دچار خونریزی شود.

راههای انتقال زگیل تناسلی

زگیل از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شود و برای انتقال آن تنها تماس پوست با پوست کافی است، یعنی حتی از طریق در آغوش گرفتن هم احتمال انتقال بیماری وجود دارد. مهمترین راههای انتقال این بیماری عبارتند از؛

  • رابطه جنسی دهانی
  • رابطه جنسی مقعدی
  • رابطه جنسی واژینال
  • بوسیدن، در آغوش گرفتن و تماس اسباب بازی های جنسی آلوده به ویروس

همچنین این ویروس مدت زمان کمی بر روی سطوح باقی می‌ماند، بنابراین احتمال انتقال آن از طریق استخر، وسایل مشترک مثل حوله و لباس بسیار کم است با این حال توصیه می شود، از به اشتراک گذاشتن وسایل شخصی به شدت پرهیز کنید.

زمان دقیق برای درگیری با ویروس تا ایجاد زائده ها وجود ندارد، یعنی ممکن است زائده های زگیل چند هفته یا حتی چند ماه بعد از ابتلا به ویروس ظاهر شود.

درمان زگیل تناسلی

متاسفانه راهی برای اینکه بتوان به طور کامل بدن را از ویروس پاکسازی کرد، وجود ندارد، بنابراین چون ویروس در بدن می‌ماند، ممکن است هر چند وقت یکبار (کاملاً بستگی به بدن هر شخص دارد.) زائده ها رشد کنند. البته تحقیقات نشان داده ویروس زگیل یا همان پاپیلومای انسانی بعد از گذشت حدود ۲ تا ۵ سال توسط سیستم ایمنی تضعیف شده و حداقل احتمال انتقال آن به دیگران کاهش می یابد.

بنابراین روش های درمانی که برای زگیل وجود دارد، جهت پاکسازی و از بین بردن زائده ها کاربرد دارد. بیماران باید به محض مشاهده زائده ها برای درمان به پزشک مراجعه کنند، در غیر اینصورت در طی مدت کمی زائده ها رشد کرده تکثیر می شود و وضعیت ناخوشایند و دردناک را به بار خواهد آورد. درمان هایی که برای از بین بردن زائده زگیل مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از؛

کرایو یا همان سرما درمانی یک روش رایج برای درمان درمان زگیل است. درمان شامل اسپری گاز مخصوص و سرد روی زائده های زگیل است. این گاز داخل زائده ها نفوذ کرده و به تدریج سلولهای آن را از بین می‌برد. بنابراین ممکن است برای درمان زائده های بزرگتر به دوتا شش جلسه کرایو نیاز باشد. از طرفی کرایو درمانی برای زگیل هایی که در نواحی حساس مثل داخل واژن یا داخل مقعد رشد کرده‌اند، امکان پذیر نیست.

این روش باعث درد و خونریزی نمی شود، ولی چون میزان پاکسازی کمتری دارد، احتمال عود زگیل ها در این روش بیشتر است.

الکتروکوتر 

در روش درمان با الکتروکوتر که نوعی روش جراحی است از جریان الکتریسیته برای از بین بردن زائده ها و سوزاندن آن ها استفاده می شود. متاسفانه الکتروکوتر روش ایمنی نیست، چرا که احتمال سوختگی پوست در این روش بسیار زیاد است و درد و تورم شدید پس از آن  دیگر عوارض این روش به شمار می‌رود.

داروها و پماد ها

داروها و پماد های متنوع برای درمان این بیماری وجود دارد، میزان تاثیرگذاری این داروها یکسان نیست و در هر حال برای از بین بردن زائده ها با این روش بین چندین هفته تا چندین ماه زمان نیاز باشد، در صورتی که با انجام روشهای جراحی تنها در یک جلسه می‌توان این زائده ها را از بین برد. در ضمن مصرف دارو برای زائده هایی که داخل نواحی حساس رشد کرده است، امکان پذیر نیست.
https://express.adobe.com/page/wt44kQiinfECg/



:: برچسب‌ها: زگیل تناسلی ,
:: بازدید از این مطلب : 25
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 خرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بیتا جمیلی

بواسیر یا همان هموروئید به یکی از از شایع ترین بیماری ها تبدیل شده،که سبک زندگی و نوع تغذیه، تاثیر مستقیمی در به وجود آوردن آن دارد. این بیماری هم در زنان و هم در مردان شایع است. همچنین امکان به وجود آمدن آن از هر سنی از نوزادی تا پیری وجود دارد. ولی با آگاهی در مورد بیماری و عواملی که باعث ایجاد آن می شوند، می توان از بواسیر جلوگیری کرد.

با مطالعه ادامه مطلب می‌توانید با بیماری بواسیر آشنا شوید، و عواملی که باعث ایجاد این بیماری می شوند را شناسایی کنید و در آخر تاثیرگذارترین روش های درمان این بیماری را معرفی خواهیم کرد.

بواسیر چیست؟

در ایران این بیماری اغلب با نام بواسیر شناخته می شود، و نام لاتین آن هموروئید است.  بواسیر متورم شدن دیواره سیاهرگ ها است. گشاد شدن دیواره سیاهرگ ها، یا همان مجرای سیاهرگ و بافت همبند منجر به این بیماری می‌شود.

این بیماری سیاهرگ ها و بافت هایی که به کنترل دفع مدفوع کمک می کند، تحت تأثیر قرار می‌دهد. زمانی که این سیاهرگ ها ملتهب و متورم می شوند، شبیه به زائده گوشتی از مقعد بیرون می زنند.

این بیماری بسته به نوع رگ هایی که تحت تاثیر قرار داده به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم می شود؛

  • بواسیر داخلی: در صورتی که سیاهرگ های داخل مقعد متورم و ملتهب شوند، بیماری از نوع داخلی است. در این حالت ممکن است بیمار علائمی نداشته باشد و یا فقط متوجه خونریزی های غیر معمول مقعدی شود، ولی به تدریج علائم شدت یافته و با پیشرفت بیماری زائده گوشتی از مقعد بیرون می زند، زائده ممکن است در ابتدا با فشار دست داخل رانده شود ولی به تدریج به حدی پیشرفت می کند که به هیچ وجه به داخل نرفته و دریچه مقعد را مسدود و دفع را مشکل خواهد کرد.
  • بواسیر خارجی؛ در نوع خارجی سیاهرگ های خارج از مقعد و زیر پوست اطراف مقعد متورم و ملتهب شده اند. این سیاهرگ ها به خوبی در زیر پوست اطراف مقعد قابل مشاهده هستند و به کبودی می زنند. در این حالت معمولاً از همان ابتدا بیمار درد شدیدی را احساس می کند، و حتی نشستن هم برای فرد دشوار می شود. یکی از مشکلاتی که برای این نوع از بواسیر ایجاد می شود، تجمع لخته خون است، این لخته خون که معمولا دردناک است، باید به سرعت تخلیه شود.

چه کارهایی باعث ایجاد بواسیر می شوند؟.

این بیماری در اثر فشار شدیدی که به رگ ها وارد می شود، شکل می گیرد. بنابراین قابل پیشگیری است. اگر یک یا چند مورد زیر را انجام می دهید، احتمال ایجاد بواسیر را حداقل تا ۸۰ درصد افزایش داده آید.

اگر ساعت های طولانی از روز را می نشینید.

طولانی مدت نشستن، یا بی‌تحرکی نه تنها باعث ایجاد بواسیر می شود، بلکه مشکلات بسیار دیگری را نیز به همراه دارد. مثلاً عامل ایجاد کمردرد یا واریس هم می‌شود.

اگر به واسطه شغل و شرایط زندگی مجبور هستید، مدت طولانی از روز را بشینید، توصیه می‌کنیم حتماً از بالش های دولتی شکل استفاده کنید و حداقل یک ساعت یکبار از جای خود بلند شوید و پیاده‌روی کنید.

اگر مدام از غذاهای چرب،فست فود یا فاقد فیبر استفاده میکنید.

تغذیه نقش اساسی در ایجاد این بیماری دارد، زیرا اغلب هموروئید ها در اثر یبوست مزمن ایجاد می شوند. غذای چرب و فست فود فاقد فیبر هستند و باعث ایجاد یبوست می شود. و در عوض فیبر حجم مدفوع را افزایش میدهد، و از یبوست جلوگیری می کند.

برای جلوگیری از این موضوع پیشنهاد می کنیم حتماً مصرف روزانه انواع میوه و سبزیجات را در رژیم غذایی خود بگنجانید. به طور هر فرد متوسط بین ۳۰ تا ۳۵ گرم فیبر در طول روز نیاز دارد.

اگر رابطه مقعدی دارید،

رابطه جنسی مقعدی به شدت منع می شود، زیرا این رابطه فشار بسیار زیادی را به مقعد وارد کرده و عامل بسیاری از بیماری ها است. انجام این رابطه مستقیما فشار بسیار زیادی را به رگهای مقعد وارد کرده و باعث تورم آنها می شود. پزشکان توصیه میکنند، حدالامکان از انجام این رابطه پرهیز کنید.

اگر مدام اجسام سنگین را جابجا می کنید.

اگر به واسطه شغل خود، مجبور هستید اجسام سنگین را جابجا کنید، مطمئناً در معرض بواسیر هستید. جابجایی اجسام سنگین و یا هل دادن اجسام سنگین فشار زیادی را به ناحیه تحتانی وارد کرده و عوامل ایجاد این بیماری می شود.

حتی انجام ورزش های سنگین نظیر وزنه برداری یا بدنسازی هم می تواند عامل ایجاد این بیماری باشد. پزشکان توصیه میکنند برای حفظ سلامت خود انجام ورزش‌های سبک نظری پیاده روی را جایگزین کنید.

اگر از یبوست یا اسهال مزمن رنج می برید.

هم‌ یبوست و هم اسهال می‌تواند فشار بسیار زیادی به رگ های مقعدی وارد کند. یبوست یا همان دفع مدفوع سخت باعث میشود برای تخلیه مدفوع فشار زیادی را به مقعد وارد کنید.

اگر در چند روز متوالی دچار یبوست و اسهال مزمن شدید و با انجام روشهای خانگی و کنترل مصرف فیبر نتیجه نگرفتید، فورا برای درمان این شرایط به پزشک مراجعه کنید. یبوست یا اسهال مزمن می تواند نشانه مهمی از بیماری های گوارشی باشد و باید جدی گرفته شود. در بسیاری از موارد این شرایط با مصرف دارو کنترل و برطرف میشود.

مصرف داروهای مسهل و ملین می تواند به درمان فوری یبوست کمک کند، اما در مصرف این داروها نیز نباید زیاده‌روی کرد.

اگر باردار هستید!

بارداری یکی از شیرین ترین شرایط و دورانی است که زنان تجربه می‌کنند، اما با عوارضی نیز همراه است. یکی از رایج ترین عوارض بارداری ابتلا بواسیر است.

اغلب زنان در دوران بارداری ،تحرک کمی دارند و مدت طولانی را می نشیند. از طرفی بارداری میتواند همراه با ترشح مقدار زیادی هورمون باشد و خود این عامل ایجاد یبوست می شود.

بنابراین توصیه می‌کنیم اگر باردار هستید،حداقل امکان تحرک سابق را داشته باشید و با مصرف فیبر یبوست را کنترل کنید، تا خطر ابتلا به بواسیر را کاهش دهید. البته بسیاری از زنان بعد از زایمان دچار هموروئید می شوند، زیرا زایمان طبیعی هم می تواند فشار بسیار زیادی را به مقعد وارد کند.

نشانه ها و علائم

علائم و نشانه های این بیماری واضح هستند و تشخیص آنها کار چندان مشکلی نیست!

  • درد و التهاب در مقعد که اغلب با دفع مدفوع شدت می گیرد.
  • خونریزی یا مشاهده خون در مدفوع یکی از رایج ترین علائم می باشد که در انواع آن هم مشاهده می شود.
  • سوزش و خارش مقعد، بواسیر های بیرون زده از مقعد مانع رعایت بهداشت به طور کامل شده و باعث سوزش و خارش مقعد میشود.
  • لمس زائده های بیرون زده از مقعد یا توده های متورم در اطراف مقعد
  • احساس نیاز به دفع مدفوع

راه های درمان بواسیر یا هموروئید

درمان بواسیر یا هموروئید بسته به میزان پیشرفت آن متفاوت است. معمولا خط اول درمان این بیماری  درمان های خانگی و دارویی برای کنترل علائم بیماری است، اگر پاسخگو نبود، باید با روش های جراحی مثل روش سنتی و لیزر این بیماری را درمان کرد.

زائده متورم شده با هیچ روشی جز یکی از روشهای جراحی از بین نمیرود. در واقع درمان های خانگی و دارویی برای مدارا با بیماری و جلوگیری از پیشرفت آن موثر هستند و تاثیری در درمان قطعی بیماری ندارند. روش های درمان این بیماری عبارتند از :

درمان بواسیر با لیزر

برای انجام این درمان و به جهت آرامش خاطر بیمار از داروی بی حسی موضعی استفاده می‌شود. بی حسی به اطراف مقعد تزریق می شود و از طریق نخاع نخواهد بود. سپس بیمار روی تخت دراز میکشد و پرستار دیگر نواحی بدن را با پارچه مخصوص می پوشاند.

در ادامه پزشک با استفاده از لیزر، زائده ی بواسیر را بدون اینکه بیمار دردی احساس کند و یا دچار خونریزی شود، بریده و از مقعد خارج میکند. از آنجایی که لیزر حین برش عروق و اعصاب را سوزانده و مسدود می‌کند ، پس درد یا خونریزی حین عمل سرپایی و پس از آن وجود ندارد

همه این مراحل در کمتر از ۳۰ دقیقه انجام می‌شوند، بعد از لیزر نیز بیمار می تواند کلینیک را ترک کند و به منزل برگردد.

منبع :
https://express.adobe.com/page/fQAmTyvOBsZ45/



:: برچسب‌ها: بواسیر ,
:: بازدید از این مطلب : 32
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 خرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بیتا جمیلی

بواسیر چیست؟

بیماری بواسیر یا هموروئید به واریسی شدن سیاهرگ ها گفته میشود. سیاهرگ ها مثل یک تونل خون را از اندام های بدن به قلب برمیگردانند. اگر سیاهرگ در اثر عواملی مثل یبوست، تحت فشار قرار گیرد، دیواره آن متورم و گشاد میشود، به این بیماری هموروئید گفته میشود.

علت علت این بیماری معمولاً یکی از موارد زیر است:

یبوست یا اسهال مزمن زایمان رابطه جنسی مقعدی اضافه وزن بارداری وارد کردن فشار به مقعد حین دفع کهولت سن و ….. علائم علائم این نوع بیماری شامل موارد زیر است:

سوزش خونریزی یا مشاهده خون در مدفوع التهاب و ورم مقعد خارش احساس مداوم نیاز به دفع یا پر بودن مقعد مشاهده زائده های گوشتی بیرون زده از مقعد بیشتر بخوانید : بواسیر چیست؟

مشاوره با کارشناسان کلینیک کارشناسان ما در واتساپ آماده پاسخگویی به سوالات شما می باشند

۰۹۱۹۸۷۷۰۲۸۴ درجه بندی انواع بواسیر داخلی یکی از انواع شایع بواسیر، نوع داخلی آن است. اگر رگ های داخل و نزدیک مقعد در رکتوم در اثر اعمال فشار دچار التهاب و تورم شوند، بواسیری که ایجاد شده است، از نوع داخلی است.

این نوع بواسیر در ابتدای شروع علائم به ندرت درد دارد و معمولاً بیمار با خونریزی مقعدی پی به وجود آن می برد.

این بیماری فقط در طی چند هفته پیشروی می کند. در موارد پیشرفته تر (از درجه یک به بعد) این رگ های متورم شده در اثر اعمال فشار و با دفع مدفوع به سمت مقعد دچار افتادگی یا پرولاپس شده و زائده هایی گوشتی از مقعد خارج می شوند، که مهمترین علامت این نوع هموروئید همین زائده ها است و بر همین اساس هم به 4 درجه مختلف دسته بندی میشود.

درجه بندی بواسیر یا هموروئید داخلی به شرح زیر است:

هموروئید یا بواسیر درجه 1 این نوع هموروئید، خفیف ترین نوع این بیماری است و در این مرحله زائده ایجاد شده هنوز داخل مقعد قرار دارد. معمولاً این بیماری در هفته های اول از این درجه است، و وقتی بیماری نسبت به درمان و رعایت نکات پیشگیری کننده، بی توجهی کند، عارضه پیشرفت خواهد کرد.

هموروئید داخلی درجه یک عکس هموروئید یا بواسیر داخلی درجه 1 در این حالت میزان برآمدگی و افتادگی سیاهرگ متورم شده به حدی کم است که هنوز از مقعد خارج نشده است. بنابراین بیمار نمی تواند زائده ای را در خارج از مقعد مشاهده کند.

علائم این نوع هموروئید خفیف بوده و معمولاً بیمار تنها به میزان کم احساس درد داشته و یا ممکن است خونریزی داشته باشد.

هموروئید یا بواسیر درجه 2 از مرحله اول تا دوم بین چند روز تا چند هفته فاصله وجود دارد. در این مرحله زائده ای که قبلا در مقعد شکل گرفته بود حالا پیشرفت کرده و متورم تر از قبل از شده است. بنابراین در این شرایط زائده هموروئیدی دچار پرولاپس یا افتادگی بیشتری شده و معمولاً با دفع مدفوع از مقعد خارج میشود. اما خود به خود و حتی بدون نیاز به فشار دست، به داخل باز می گردد.

هموروئید یا بواسیر درجه 2 عکس هموروئید یا بواسیر داخلی درجه 2 علائم بواسیر درجه دو شامل موارد زیر میشود:

درد خفیف بیرون زدگی که به داخل برمی گردد. خونریزی خفیف سوزش و خارش مقعد هموروئید یا بواسیر درجه 3 وقتی بیماری وارد مرحله سوم شود، یعنی زنگ خطر برای شما روشن شده و باید هرچه سریع تر بیماری خود را درمان کنید!

در هموروئید داخلی درجه سوم نیز با اعمال فشار به مقعد زائده ای گوشتی از مقعد خارج میشود، ولی این زائده تنها با فشار دست به داخل باز می گردد.

عکس هموروئید یا بواسیر داخلی درجه3 عکس هموروئید یا بواسیر داخلی درجه 3 از علائمی که بیمار در این حالت تجربه میکند، می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

درد شدید خونریزی زائده ای که به سختی به داخل برمی گردد. خارش و سوزش احساس مداوم نیاز به دفع مدفوع هموروئید یا بواسیر درجه 4 درجه چهارم شدیدترین نوع بواسیر است. در این حالت علائم تشدید و زائده بواسیری از مقعد خارج شده و حتی با فشار دست نیز به داخل باز نمی گردد.

عکس هموروئید یا بواسیر داخلی درجه 4 عکس هموروئید یا بواسیر داخلی درجه 4 هموروئید درجه چهار وضعیتی اورژانسی محسوب میشود. در این حالت :

بیمار درد شدیدی احساس می کند. معمولاً به دلیل خونریزی غیر قابل کنترل، نیاز به درمان سریع دارد. در مواردی جدی تر بیمار به دلیلی انسداد روده توانایی دفع مدفوع را از دست می دهد. ترشحات مخاطی و لزج در این مرحله مشاهده میشوند. خارش و سوزش شدید، به دلیل عدم توانایی بیمار در تمیز کردن مقعد بیرون زدگی بواسیر داخلی وقتی زائده بواسیر داخلی بزرگ و متورم میشود، به تدریج دچار افتادگی شده و از مقعد بیرون می زند، به این حالت بیرون زدگی، افتادگی هموروئید یا همان پرولاپس گفته میشود. هموروئید داخلی درجه 2، 3 و 4 با شدت های مختلفی از نوع پرولاپس هستند.

بواسیر خونی نوعی از بواسیر داخلی یا خارجی است که دچار خونریزی شده است. عبور مدفوع سخت از مجرای مقعد، سطح هموروئید را خراش داده و باعث خونریزی میشود.

برای اطلاعات بیشتر در مورد این نوع هموروئید صفحه بواسیر خونی را مطالعه کنید.

تصاویر بواسیر داخلی عکس بواسیر داخلی عکس بواسیر داخلی بیرون زده بیشتر بخوانید : تصاویر و عکس بواسیر(هموروئید) بیرون زده، خفیف، داخلی، خارجی و خونی

عوارض بی توجهی به درمان این بیماری عوارض مختلفی را به دنبال دارد:

کم خونی از دست رفتن حس اعتماد به نفس درد تاثیرات منفی در رابطه جنسی تنگی مقعد تشخیص بواسیر داخلی بواسیری که از مقعد خارج شده است از طریق معاینه چشمی هم قابل تشخیص است اما بواسیر درجه یک که داخل مقعد قرار دارد، از طریق معاینه انگشتی تشخیص داده میشود.

در مراحل بعدی به تشخیص پزشک ممکن است کولونوسکوپی و سیگموئیدوسکوپی نیز انجام میشود.

ارتباط با پزشک در واتساپ بیماران می توانند جهت مشاوره رایگان و پرسش سوالات به این شماره در واتساپ پیام دهند.

۰۹۱۹۸۷۷۰۲۸۴ لیزر، بهترین درمان هموروئید داخلی واقعیت این است که این بیماری تنها زمانی رفع می شود که زائده هموروئیدی از بین برود، هیچ دارو خوراکی یا درمان خانگی نمی تواند این زائده را رفع کند! در واقع این زائده فقط با روش های جراحی ( سنتی یا لیزر) از بین میرود.

تا زمانی که بیماری از نوع درجه یک باشد، علائم بیماری از طریق درمان های خانگی و دارویی تا حدی قابل کنترل است. اما در صورتی که وارد مرحله دوم، سوم یا چهارم شود، وضعیت حاد تر است و بیمار نیاز به درمان های فوری و جدی تری دارد.

بهترین روش درمانی که تا به امروز پیشنهاد شده است، درمان لیزری است. لیزر با کمترین میزان آسیب، بدون درد و بدون خونریزی و سرپایی بیماری شما را رفع میکند.

https://zenwriting.net/mina45/drmn-nw-hmwrwy-yd-y-bwsyr-dkhly-drjh-1-2-3-w-4



:: برچسب‌ها: بواسیر ,
:: بازدید از این مطلب : 35
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بیتا جمیلی

یکی از شایع ترین انواع سرطان که بیشتر در سال های 20 الی 35 زندگی آقایان خود را نشان می دهد سرطان بیضه است. بیضه هم مانند تمامی اعضای بدن می تواند میزبان سرطان باشد. گزارش ها حاکی از آن است که رشد سرطان تستیکولار در سال های اخیر افزایش یافته و جان عده ی زیادی را در دنیا می گیرد. مبارزه با این بیماری بی رحم قبل از هر چیز نیازمند دانش و آگاهی عمومی است تا بهتر بتوان آن را درک کرد و شناخت. سرطان بیضه سرطان بیضه که با نام سرطان تستیکولار شناخته می شود یکی از انواع سرطان هاست که بافت و سلول های ناحیه ی بیضه را درگیر می کند. این نوع سرطان با رشد غیرطبیعی سلول های بیضه آغاز می گردد و با ایجاد تومورهای سرطانی در ناحیه ی بیضه ادامه می یابد. میزان شیوه این نوع سرطان در میان مردان بین 1 الی 2 درصد است ولی بیشترین میزان شیوع آن در سنین جوانی می باشد. بیضه ها در قدرت باروری مردان و ترشح هورمون های مردانه نقش کلیدی ایفا می کنند.

انواع این سرطان سرطان بیضه در اغلب موارد در یک بیضه به وجود می آید و مطالعات نشان می دهد که سرطان بیضه ی سمت راست کمی شایع تر است ولی در مواردی هم سرطان بیضه ی چپ رخ می دهد.در مواردی سرطان در هر دو بیضه مشاهده شده است.

ولی در یک تقسیم بندی دقیق تر انواع این بیماری به شرح زیر دسته بندی می شود:

سرطان بیضه ی سمینوما که بیشترین پاسخ را به شیمی درمانی می دهد. سرطان بیضه ی غیرسمینوما که کمی پیشرفته تر است و برای درمان آن به انجام عمل جراحی نیاز است. مراحل مختلف سرطان بیضه سرطان بیضه اولین جرقه اش در یکی از سلول های بافت های بیضه رخ می دهد و با تغییر رفتار سایر سلول ها به تدریج به سایر بافت های بیضه می رسد. در این مرحله رفتار سلول های سرطانی مختلف است و می تواند تومورهای بدخیم و یا خوش خیمی را درون بافت بیضه به وجود بیاورد. پس از این مرحله شرایط و دلایلی وجود دارد که می تواند امکان متاستاز سرطان را به سایر نقاط بدن فراهم کند.

گاهی سرطان تستیکولار در مراحل ابتدایی آن تشخیص داده می شود و خوش خیم بودن تومورهای سرطانی بیضه به روند درمان بهتر آن کمک زیادی می کند.

متاستاز سرطان بیضه متاستاز حالتی از سرطان است که می تواند به سایر بافت های سالم بدن سرایت کند و باعث تغییر رفتار سلول های آنها شود. در برخی از انواع این بیماری امکان متاستاز به سایر عضو های بدن وجود دارد. اولین بافتی که امکان حمله ی سرطان بیضه به آن وجود دارد گره های لنفاوی شکم است و پس از آن سایر گره های لنفاوی بدن در خطر می باشند. کبد، ریه ها و روده ها از آسیب پذیرترین اعضای بدن در مقابل متاستاز سرطان تستیکولار است.

علت ابتلا سرطان بیضه چیست؟ هنوز علت اصلی سرطان بیضه شناخته نشده است ولی مطالعات نشان می دهد که بین سرطان بیضه و کروموزوم های شماره ی 12 ارتباط معناداری وجود دارد.البته این کروموزوم تنها عامل خطر نیست و ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی می توانند در ایجاد سرطان بیضه نقش داشته باشند. از شناخته شده ترین این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد.

کریپتورکیدیسم که با نام بیضه ی نزول نکرده هم شناخته می شود. این حالت در هنگام تولد رخ می دهد و در چنین شرایطی یک یا هر دوی بیضه ها همچنان داخل شکم باقی مانده اند و وارد کیسه ی بیضه ها نشده اند. وراثت یکی از مهم ترین عواملی است که شما را در برابر سرطان بیضه آسیب پذیر می کند. وجود سابقه ی سرطان تستیکولار در پدر و برادر شما، 4 تا 6 برابر امکان ایجاد سرطان بیضه را افزایش می دهد. نژاد یکی از عواملی است که ریسک ابتلا به سرطان بیضه را افزایش می دهد. این بیماری در نژادهای سفید و قفقازی به فراوانی دیده می شود. سن یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار است. سرطان بیضه در سنین 15 الی 35 سال بیشترین میزان مبتلایان را داراست ولی در سایر سنین هم دیده می شود. هرچه درمان سرطان بیضه در مراحل ابتدایی آن آغاز شود احتمال درمان موفقیت آمیز آن بالاتر است. بسیاری از موارد این بیماری قابل درمان است و در صورت عدم متاستاز تا میزان 95 درصد بیماران بهبودی کامل خود را به دست می آورند.

عوامل خطرساز کدامند؟ علاوه بر موارد فوق فرضیه ها و مواردی وجود دارد که پزشکان از آنها با عنوان عوامل خطرساز سرطان تستیکولار یاد می کنند. این عوامل به شرح زیر است:

ابتلا به عفونت HPV وجود سابقه ی سرطان در یکی از بیضه ها رشد و تکامل غیر طبیعی بیضه ها شغل هایی که در تماس مداوم با مواد شیمیایی هستند . افرادی که در معادن کار می کنند. آتش نشان ها چاقی ایدز واریکوسل علائم سرطان بیضه علائم سرطان بیضهعلائم سرطان بیضه با ایجاد یک توده ی کوچک و برجسته در ناحیه ی بیضه آغاز می شود. بسیاری از بیماران دردی را در ناحیه ی بیضه ی خود احساس نمی کنند و به همین دلیل این توده ی کوچک می تواند آغازگر داستان باشد و در ادامه علائم زیر را به همراه بیاورد:

احساس توده ای کوچک و سفت در بیضه ها افزایش اندازه ی بیضه ها احساس سنگینی و در کیسه ی بیضه ها وجود ورم و التهاب در کیسه ی بیضه ها احساس درد مداوم و خفیف در ناحیه ی بیضه ها، شکم و کشاله ی ران که ممکن است تا کمر هم برسد. تجمع ناگهانی مایعات و ترشحات در کیسه ی بیضه ها احساس درد و ورم در سینه ها وجود خون در اسپرم ها به هنگام انزال تشخیص سرطان بیضه در اولین گام تشخیص سرطان بیضه خود فرد مهم ترین نقش را ایجاد می کند. به طور مرتب بیضه های خود را هنگام حمام کردن از نظر تغییر شکل و وجود توده و برآمدگی های سفت چک کنید و در صورت وجود توده های مشکوک به اورولوژیست مراجعه نمایید.در این مرحله انجام معاینات بالینی دقیق تری توسط پزشک اورولوژیست آغاز می گردد و پزشک معاینات خود را با سوالاتی از پیشینه ی بیمار و زندگی او آغاز می کند. سپس با کمک اقدامات تشخیصی زیر می تواند این بیماری را شناسایی نماید.

انجام سونوگرافی انجام سیتی اسکن آزمایش خون بیوپسی ام آر آی معاینه شخصی بیضه درمان سرطان بیضه با شناسایی و قطعیت یافتن وجود سرطان بیضه در شخص درمان این بیماری آغاز می گردد. هرچه درمان سرطان تستیکولار در مراحل ابتدایی و آغازین آن آغاز شود احتمال درمان موفقیت آمیز آن بالاتر است. بسیاری از موارد این بیماری قابل درمان است و در صورت عدم متاستاز تا میزان 95 درصد بیماران بهبودی کامل خود را به دست می آورند.برای درمان گزینه های زیادی مطرح است و پزشک با توجه به سطح گسترش بیماری، نوع سرطان بیضه، سن بیمار و شرایط جسمی بیمار یکی از روش های درمانی را آغاز می کند.

درمان پزشکی و دارویی انجام عمل جراحی که ارکیکتومی نامیده می شود و طی آن پزشک ممکن است یک یا هردوی بیضه ها را به طور کامل از بدن شخص خارج کند. شیمی درمانی که یکی از متداول ترین روش های درمانی برای سرطان بیضه است و به وسیله ی داروهای شیمی درمانی سلول های سرطانی بیضه را از بین می برند. پرتودرمانی که با استفاده از اشعه هایی با قدرت بسیار بالا مانند اشعه ی ایکس سلول های سرطانی را نابود می کنند. درمان گیاهی توجه داشته باشید که سرطان بیماری ساده ای نیست و برای درمان آن به مداخلات پزشکی نیاز است. ما می دانیم که شما به دنبال ساده ترین روش ها برای درمان سرطان خود هستید ولی توجه کنید که سرطان چیزی نیست که با روش های درمان خانگی و گیاهی بتوان آن را مهار کرد. البته اثربخشی بعضی از گیاهان مانند سیر، پیاز،ادویه ها و آنتی اکسیدان های طبیعی در جهت افزایش مقاومت عمومی بدن برای مقابله با برخی سرطان ها و تومورها به اثبات رسیده است ولی هیچ یک از این ها درمان به حساب نمی آیند.

پیشگیری تئوری های مختلفی در رابطه با علت سرطان بیضه وجود دارد ولی این بدین معنا نیست که بتوان در تمامی موارد از آن پیشگیری کرد. توصیه ی ما افزایش آگاهی های عمومی افراد پیرامون شناخت این بیماری است.اگر در خانواده ی شما سابقه ی این بیماری وجود دارد و یا با شرایط خطرساز این بیماری مواجه شده اید سعی کنید به طور مرتب بیضه های خود را نظر وجود توده و برآمدگی چک کنید و انجام تست های تشخیصی سالیانه را فراموش نکنید.

ادامه مطلب



:: برچسب‌ها: سرطان بیضه ,
:: بازدید از این مطلب : 39
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بیتا جمیلی

منبع : توصیه می کنیم، حتی برای چند هفته هم در درمان تاخیر نکنید! چرا که عفونت با سرعت باور نکردنی به سایر بافت های بدن گسترش می یابد و وارد خون میشود، که این موضوع به شدت خطرناک است. با این حال گرفتن نتیجه مثبت از درمان فیستول علاوه بر زمان مناسب مراجعه به دکتر به عوامل دیگری مثل انتخاب پزشک ماهر و همچنین روش درمان مناسب وابسته است. در ادامه به معرفی دکتر فیستول و نکاتی که باید قبل از انتخاب پزشک فیستول بدانید، می پردازیم.

نگاهی با بیماری فیستول فیستول مقعدی بیماری فیستول یک مسیر شبیه به یک تونل است که میان دو عضو از بدن ایجاد میشود. فیستول مقعد شایع ترین نوع این بیماری است. در این مورد تونل ایجاد شده بخشی از روده را به پوست اطراف مقعد متصل می کند.

علائم

درد سوزش و خارش التهاب و تورم اطراف مقعد ترشحات عفونی از مقعد آبسه های متعدد مقعد بوی بد علت

آبسه بیماریهای عفونی کولیت و کرون سرطان (به ندرت) بیماریهای مقاربتی دیورتیکولیت عوارض سل مطالعه کنید : فیستول چیست؟ علت، علائم و تشخیص بیماری فیستول مقعدی

چه زمانی برای درمان فیستول اقدام کنیم؟ این بیماری در اثر تجمع عفونت یا همان آبسه ایجاد میشود. با بی توجهی به درمان آبسه، عفونت می تواند به مرور در زیر پوست گسترش یابد و مسیری به نام فیستول را ایجاد کند.

متخصصان توصیه می کنند، با تجربه هر یک از علائم این بیماری برای درمان اقدام کنید. زیرا هر چقدر از شروع علائم این بیماری بگذرد، طول مسیر و تعداد آنها افزایش یافته و این مسئله می تواند درمان بیماری شما را پیچیده تر کند. پس هر علائمی که دارید، هرچند خفیف جدی بگیرید و سریعاً برای درمان آن اقدام کنید.

برای درمان فیستول به چه پزشکی مراجعه کنیم؟ برای تشخیص این بیماری می توانید از پزشک عمومی یا متخصص گوارش کمک بگیرید. همچنین می تواند همین حالا عکس فیستول خود را به این شماره واتساپ ارسال کنید تا کارشناسان ما در کلینیک نوین در اسرع وقت تشخیص خود را به شما اعلام نمایند.

مشاوره رایگان مشورت با متخصص جراح برای تشخیص و درمان فیستول

۰۹۱۹۷۷۱۵۵۲۷ اما برای درمان این بیماری باید به متخصص جراح مراجعه کنید. همان طور که میدانید، فیستول برای درمان باید جراحی شود. پس پزشک عمومی یا گوارش نمی توانند در این مورد به شما کمک کنند. همچنین می توانید برای صرفه جویی در زمان و هزینه از همان اول با متخصص جراح مشورت کنید.

مطالعه کنید : هزینه درمان و عمل فیستول با لیزر

بهترین جراح فیستول چه ویژگی هایی دارد؟ وقتی به فیستول از روی پوست نگاه می کنیم، یک زخم عمیق می بینیم. ولی در باطن این بیماری به شدت پیچیده است و همین امر هم موجب شده تا درمان این بیماری به همین نسبت سخت و پیچیده شود.

انتخاب روش درمان مناسب بیمار، پیدا کردن مسیر دقیق فیستول و اینکه دقیقا عفونت به کدام بخش نفوذ کرده است، تنها بخشی از چالش هایی است که یک متخصص هنگام درمان با آنها مواجه میشود. جراحی فیستول عمل بسیار حساسی است و هر اشتباهی از سوی دکتر می تواند به آسیب عضله مقعدی و در نتیجه ی آن بی اختیاری در کنترل مدفوع و گاز روده بیانجامد.

بنابراین قبل از انتخاب دکتر برای جراحی حتما از مهارت و تجربه پزشک مطمئن شوید. در نظر گرفتن نکاتی که در ادامه به آنها اشاره می کنیم، می تواند به شما در تصمیم گیری در انتخاب پزشک کمک کند.

داشتن مدرک پزشکی مرتبط با بیماری شما مهم است اما کافی نیست! پزشکی که قرار است فیستول شما را جراحی کند باید بار ها و بار ها چنین عملی را انجام داده و تجربه کافی را نیز داشته باشد. اگر می خواهید از تجربه و مهارت پزشک مطمئن شوید می توانید از بیمارانی که قبلا چنین عملی را انجام داده اند، پرس و جو کنید. دکتر متخصص شما باید به دانش روز دنیا مسلط و از جدیدترین روشهای درمان استفاده نماید. تجربه نشان داده جراحی به روش سنتی نمی تواند در درمان این عارضه موثر باشد و بیشتر از ۸۰ درصد بیمارانی که با این روش درمان شده اند، مجبور به تکرار جراحی هستند. در حال حاضر جراحی سنتی فیستول، به دلیل ریسک عود مجدد و نیز خطر بی اختیاری به ندرت تجویز می شود. دکتر فیستول باید در کار با ابزار های پزشکی تسلط و مهارت کافی را داشته باشد. هر اشتباهی در کار با لیزر می تواند آسیب های جدی را به همراه داشته باشد. دکتری را انتخاب کنید، که زمان کافی را برای شما داشته باشد و درمان را به چند ماه آینده موکول نکند! زیرا هر مقدار بیشتر در درمان تاخیر اندازید، عفونت گسترش یافته و فرآیند درمان هم به همین نسبت پیچیده تر خواهد شد. بهتر است درمان را در کلینیک انجام دهید، در شرایطی که کرونا به اوج خود رسیده، مراجعه به بیمارستان می تواند خطرناک باشد. چرا کلینیک نوین ؟ مرکز پزشکی کلینیک نوین با بیشتر از ۲۰ سال تجربه مرتبط، به صورت تخصصی در حوزه درمان فیستول با لیزر فعالیت دارد. متخصص این کلینیک، دکتر علیرضا زارعی متخصص جراحی کولون و رکتوم است. آقای زارعی در کارنامه کاری خود تجربه موفق هزاران عمل فیستول را به ثبت رسانده است و به خوبی با پیچیدگی های درمان این بیماری آشنایی دارند. این میزان از تجربه موجب شده تا ایشان، به عنوان بهترین جراح فیستول ایران شناخته شوند.

از دیگر مزایای درمان در این کلینیک میتوانیم به این موارد اشاره کنیم:

واقع شده در مرکز شهر تهران با دسترسی سریع و راحت استفاده از بهترین تجهیزات روز دنیا برای درمان دارا بودن کادری حرفه ای دوره دیده رعایت نکات بهداشت و استریلیزه بودن کلینیک تجربه موفق درمان بیشتر از ۱۰۰۰ بیمار در این مرکز از جدیدترین شیوه ی درمان فیستول یعنی لیزر استفاده میشود. لیزر در یک جلسه سرپایی، بدون درد یا خونریزی و بدون هیچ عوارضی انجام میشود. شرایط ویژه برای مراجعین غیر تهرانی تعداد بسیار زیادی از بیماران کلینیک نوین از شهرهایی به غیر از تهران به مرکز ما مراجعه می کنند. این بیماران می توانند قبل از مراجعه حضوری، با دکتر در ارتباط باشند و عکس بیماری خود را برای ما ارسال کنند. به صورت تلفنی بیماری آنها تشخیص داده و وقت درمان با لیزر برای آنان تعیین گردد.

این دسته از بیماران عزیز باید در یک جلسه آن هم فقط برای درمان به کلینیک مراجعه کنند. درمان با لیزر به صورت سرپایی و بدون نیاز به بیهوشی انجام میشود و تنها به نیم ساعت زمان نیاز دارد، بعد از لیزر بیماران مرخص شده و می تواند همان روز به شهر خود باز گردد.

بیمارانی که قصد از دارند از سایر شهر ( به غیر از تهران) به کلینیک ما مراجعه کنند، در تماس تلفنی با کلینیک این موضوع را مطرح نمایند تا کارشناسان ما به طور کامل آنها را راهنمایی کنند



:: بازدید از این مطلب : 51
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بیتا جمیلی

حتما تا به حال در مورد تاکید بر مصرف فیبر زیاد شنیده اید. اما آیا می دانید چرا این ماده غذایی برای سلامتی مفید است؟ فیبر ماده غذایی است که به طور عمده در میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات یافت می شود.

 

معروفیت این ماده غذایی بیشتر به دلیل خاصیت آن در رفع و جلوگیری از یبوست است. اما خواص این ماده غذایی به همین جا ختم نمیشود. بلکه مصرف آن می تواند ده ها مزیت دیگر نیز برای سلامتی داشته باشد. انتخاب غذاهای خوشمزه ولی دارای فیبر نیز کار سختی نیست. تنها لازم است در مورد فیبر مورد نیاز و غذاهای دارای فیبر اطلاعات کامل را داشته باشید. پس همراه ما باشید.

فیبر غذایی چیست؟
فیبر غذایی چیست؟

فیبر غذایی یا خوراکی نوعی ماده مغذی با پایه گیاهی است. برخلاف سایر مواد غذایی، مانند چربی ها، پروتئین ها یا کربوهیدرات ها بدن انسان ها قادر به هضم و جذب این ماده غذایی نیست. زیرا بدن آنزیم مورد نیاز برای هضم آن را ترشح نمی کند. بنابراین توسط بدن هضم نمی شود، و با عبور از معده و روده کوچک تغییری نکرده و در روده بزرگ تجمع می کند. به طور کلی این ماده غذایی مفید در دو نوع زیر دسته بندی میشود:

فیبر محلول : این نوع فیبر در آب حل می شود و ماده ای شبیه به ژل را تشکیل میدهد. همچنین می تواند به کاهش کلسترول و قند خون کمک کند. فیبر محلول در جو، نخود فرنگی، لوبیا، سیب، مرکبات، هویج و پسیلیوم یافت می شود.
فیبر نامحلول : این نوع فیبر سرعت حرکت مواد زائد در دستگاه گوارش را افزایش میدهد. بنابراین می تواند برای کسانی که دچار یبوست هستند، مفید باشد. آرد گندم، سبوس گندم، آجیل، لوبیا و سبزیجات مانند گل کلم، لوبیا سبز و سیب زمینی منابع خوبی از فیبر نامحلول به شمار میروند.
مقدار این ماده غذایی در میوه ها و سبزیجات مختلف متفاوت است. برای حفظ سلامتی باید از طیف مختلفی از مواد غذایی استفاده نمود.

فواید
مهمترین فواید یک رژیم غذایی با فیبر بالا شامل موارد زیر است :

حرکات روده را تنظیم می کند
این ماده غذایی باعث افزایش حجم مدفوع شده و آن را نرم می کند. عبور مدفوع حجیم از مقعد آسانتر است و احتمال یبوست شما را کاهش می دهد. همچنین مصرف آن می تواند در رفع اسهال نیز مفید باشد. زیرا ابن ماده آب را در روده جذب کرده و مدفوع را سفت تر می کند.

به حفظ سلامت روده کمک می کند
رژیم غذایی با فیبر بالا احتمال ابتلا به بواسیر و ایجاد کیسه های کوچک بر روی سطح روده بزرگ را کاهش می دهد(بیماری دیورتیکولیز). همچنین مطالعات نشان داده اند که این رژیم غذایی احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش خواهد داد.

سطح کلسترول خون را کاهش می دهد
یکی از خواص شگفت انگیز فیبر محلول موجود در لوبیا، جو دوسر، تخم کتان و سبوس جو دوسر این است که با کاهش لیپوپروتئین با چگالی کم یا سطح کلسترول “بد” به کاهش سطح کلسترول خون کمک میکند. مطالعات همچنین نشان داده اند که این نوع رژیم غذایی می تواند با کاهش فشار خون و التهاب، برای سلامت قلب نیز مفید باشد.

به کنترل سطح قند خون کمک می کند
در افراد مبتلا به دیابت، فیبر به ویژه از نوع محلول، می تواند باعث کاهش جذب قند شود و به بهبود سطح قند خون کمک کند.

در رسیدن به وزن سالم موثر است
این غذاها نه تنها کالری کمتری دارند، بلکه حجم بیشتری از روده را پر می کنند؛ بنابراین احتمالاً غذای کمتر می خورید.

به افزایش طول عمر کمک می کند
مصرف این ماده غذایی می تواند به شما کمک می کند تا زندگی طولانی تری داشته باشید. مطالعات نشان می دهد که افزایش مصرف این ماده غذایی با کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها با افزایش طول عمر همراه است.

چه مقدار فیبر بخوریم ؟
انستیتوی پزشکی، که در زمینه پزشکی و بهداشت توصیه های علمی مفیدی ارائه می دهد، بر این باور است که میزان فیبر دریافتی باید متناسب با سن و جنسیت فرد باشد. به این ترتیب که مردان کمتر از 50 سال 38 گرم و بالاتر از 50 سال به 30 گرم فیبر در طول روز نیاز دارند. به همین ترتیب زنان کمتر از 50 به 25 و بالاتر از 50 به 21 گرم فیبر نیاز دارند. کودکان نیز به کمتر از 20 گرم نیاز دارند.

عدم دریافت فیبر غذایی به میزان کافی یکی از عوامل اصلی ابتلا به بیماری های نشیمنگاهی مثل شقاق، بواسیر و …. به شمار میرود که تنها با افزودن چند خوراکی ارزان و قابل دسترس به رژیم غذایی قابل پیشگیری است.

چه غذاهای فیبر دارند؟
غذاهای سرشار از فیبر

بهترین گزینه برای دریافت این ماده ارزشمند به این شرح است :

غلات سبوس دار
میوه ها
سبزیجات
لوبیا، نخود فرنگی و حبوبات دیگر
آجیل و دانه ها
غذاهای تصفیه شده یا فرآوری شده، مانند انواع کنسروها، میوه ها و سبزیجات، آب میوه بدون پالپ، نان های سفید و ماکارونی فیبر کمتری دارند. فرآیند پالایش دانه، باعث میشود پوشش بیرونی (سبوس) آن از دانه خارج شود و این باعث کاهش مقدار فیبر آن خواهد شد. غذاهای غنی شده دارای برخی از ویتامین های گروه B و آهن هستند که پس از پردازش به آنها اضافه می شود، اما حاوی این ماده غذایی نیستند.

مکمل های فیبر و غذاهای غنی شده
به طور کلی مصرف غذاهای حاوی فیبر بهتر از مکمل های آن است. مکمل های فیبر مانند Metamucil ، Citrucel و FiberConسایر مواد مورد نیاز مانند انواع ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی مفید را تامین نمی کنند. راه دیگر برای بدست آوردن این ماده غذایی خوردن غذاهایی مانند غلات، ماست و بستنی با فیبر اضافه است.

البته برخی از افراد بعد از مصرف مقدار زیادی از این ماده غذایی دچار نفخ یا تجمع گاز در معده میشوند. با این وجود، اگر تغییرات رژیم غذایی کافی نباشد یا دچار مشکلات گوارشی مانند یبوست، اسهال یا سندرم روده تحریک پذیر باشید، ممکن است هنوز هم به مکمل نیاز داشته باشید. قبل از مصرف مکمل ها با پزشک خود مشورت کنید.

نکاتی در مورد مصرف
قبل از اضافه کردن فیبر به رژیم غذایی خود نکات زیر را به یاد داشته باشید:

روز خود را با فیبر آغاز کنید : برای صبحانه میتوانید غلات با فیبر بالا را انتخاب کنید. مصرف 5 گرم فیبر یا بیشتر در یک وعده. به طور مثال می توانید یک یا چند قاشق غذاخوری سبوس گندم فرآوری نشده را به غلات مورد علاقه خود اضافه کنید.
افزودن غلات برای دریافت فیبر کافی

از غلات کامل استفاده کنید : حداقل نیمی از غلات مصرفی خود را از نوع غلات کامل انتخاب کنید. به دنبال نان هایی باشید از گندم سبوس دار، آرد گندم کامل یا یک دانه کامل تولید شده و حداقل 2 گرم فیبر غذایی دارد. برنج قهوه ای، برنج وحشی، جو، ماکارونی سبوس دار و گندم بلغور از منابع خوب این ماده به شمار میروند.
حبوبات : حبوباتی مثل لوبیا، نخود فرنگی و عدس منبع عالی فیبر هستند. لوبیا را میتوانید به سوپ کنسرو یا یک سالاد سبز اضافه کنید.
میوه و سبزیجات بیشتری بخورید : میوه ها و سبزیجات سرشار از فیبر و دارای ویتامین ها و مواد معدنی هستند.
تنقلات را به رژیم غذایی خود اضافه کنید : میوه های تازه، سبزیجات خام، پاپ کورن کم چرب و کراکر غلات سبوس دار همه گزینه های خوبی هستند. تعداد انگشت شماری از آجیل ها یا میوه های خشک نیز یک میان وعده سالم به شمار میروند. البته توجه داشته باشید که آجیل و میوه های خشک کالری بالایی دارند.
مضرات
غذاهای پر فیبر برای سلامتی مفید هستند. اما اضافه کردن بیش از حد آن به یکباره می تواند باعث افزایش گاز روده، نفخ شکم و گرفتگی شود. پس بهتر است این ماده غذایی به تدریج و در طی چند هفته به رژیم غذایی افزوده شود. این کار به باکتری های طبیعی موجود در دستگاه گوارش شما اجازه می دهد تا به تدریج تغییر یابند. همچنین، می توانید برای جلوگیری از نفخ همراه با این ماده غذایی مقدار زیادی آب نیز بنوشید. این کار باعث می شود مدفوع نرم و حجیم تر شود.

فیبر چیست؟ خواص شگفت انگیز فیبر برای سلامتی



:: برچسب‌ها: فیبر ,
:: بازدید از این مطلب : 43
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بیتا جمیلی

بیماری بواسیر متورم شدن یا گشاد شدن سیاهرگ ها است.  این بیماری بسته به اینکه این سیاهرگ آسیب دیده داخل مقعد قرار دارد و یا خارج از آن ، به انواع مختلفی شامل نوع داخلی و خارجی تقسیم میشود.  

درجه بندی انواع بواسیر داخلی
یکی از انواع شایع بواسیر، نوع داخلی آن است. اگر رگ های داخل و نزدیک مقعد در رکتوم در اثر اعمال فشار دچار التهاب و تورم شوند، بواسیری که ایجاد شده است، از نوع داخلی است.

این نوع بواسیر در ابتدای شروع علائم به ندرت درد دارد و معمولاً بیمار با خونریزی مقعدی پی به وجود آن می برد.

این بیماری فقط در طی چند هفته پیشروی می کند. در موارد پیشرفته تر (از درجه یک به بعد) این رگ های متورم شده در اثر اعمال فشار و با دفع مدفوع به سمت مقعد دچار افتادگی یا پرولاپس شده و زائده هایی گوشتی از مقعد خارج می شوند، که مهمترین علامت این نوع هموروئید همین زائده ها است و بر همین اساس هم به 4 درجه مختلف دسته بندی میشود.

درجه بندی بواسیر یا هموروئید داخلی به شرح زیر است:

هموروئید یا بواسیر درجه 1
این نوع هموروئید، خفیف ترین نوع این بیماری است و در این مرحله زائده ایجاد شده هنوز داخل مقعد قرار دارد. معمولاً این بیماری در هفته های اول از این درجه است، و وقتی بیماری نسبت به درمان و رعایت نکات پیشگیری کننده، بی توجهی کند، عارضه پیشرفت خواهد کرد.

هموروئید داخلی درجه یک
در این حالت میزان برآمدگی و افتادگی سیاهرگ متورم شده به حدی کم است که هنوز از مقعد خارج نشده است. بنابراین بیمار نمی تواند زائده ای را در خارج از مقعد مشاهده کند.

علائم این نوع هموروئید خفیف بوده و معمولاً بیمار تنها به میزان کم احساس درد داشته و یا ممکن است خونریزی داشته باشد.

هموروئید یا بواسیر درجه 2
از مرحله اول تا دوم بین چند روز تا چند هفته فاصله وجود دارد. در این مرحله زائده ای که قبلا در مقعد شکل گرفته بود حالا پیشرفت کرده و متورم تر از قبل از شده است. بنابراین در این شرایط زائده هموروئیدی دچار پرولاپس یا افتادگی بیشتری شده و معمولاً با دفع مدفوع از مقعد خارج میشود. اما خود به خود و حتی بدون نیاز به فشار دست، به داخل باز می گردد.

هموروئید یا بواسیر درجه 2
علائم بواسیر درجه دو شامل موارد زیر میشود:

درد خفیف
بیرون زدگی که به داخل برمی گردد.
خونریزی خفیف
سوزش و خارش مقعد
هموروئید یا بواسیر درجه 3
وقتی بیماری وارد مرحله سوم شود، یعنی زنگ خطر برای شما روشن شده و باید هرچه سریع تر بیماری خود را درمان کنید!

در هموروئید داخلی درجه سوم نیز با اعمال فشار به مقعد زائده ای گوشتی از مقعد خارج میشود، ولی این زائده تنها با فشار دست به داخل باز می گردد.

عکس هموروئید یا بواسیر داخلی درجه3
از علائمی که بیمار در این حالت تجربه میکند، می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

درد شدید
خونریزی
زائده ای که به سختی به داخل برمی گردد.
خارش و سوزش
احساس مداوم نیاز به دفع مدفوع
هموروئید یا بواسیر درجه 4
درجه چهارم شدیدترین نوع بواسیر است. در این حالت علائم تشدید و زائده بواسیری از مقعد خارج شده و حتی با فشار دست نیز به داخل باز نمی گردد.

عکس هموروئید یا بواسیر داخلی درجه 4

هموروئید درجه چهار وضعیتی اورژانسی محسوب میشود. در این حالت :

بیمار درد شدیدی احساس می کند.
معمولاً به دلیل خونریزی غیر قابل کنترل، نیاز به درمان سریع دارد.
در مواردی جدی تر بیمار به دلیلی انسداد روده توانایی دفع مدفوع را از دست می دهد.
ترشحات مخاطی و لزج در این مرحله مشاهده میشوند.
خارش و سوزش شدید، به دلیل عدم توانایی بیمار در تمیز کردن مقعد
بیرون زدگی بواسیر داخلی
وقتی زائده بواسیر داخلی بزرگ و متورم میشود، به تدریج دچار افتادگی شده و از مقعد بیرون می زند، به این حالت بیرون زدگی، افتادگی هموروئید یا همان پرولاپس گفته میشود. هموروئید داخلی درجه 2، 3 و 4 با شدت های مختلفی از نوع پرولاپس هستند.

بواسیر خونی
نوعی از بواسیر داخلی یا خارجی است که دچار خونریزی شده است. عبور مدفوع سخت از مجرای مقعد، سطح هموروئید را خراش داده و باعث خونریزی میشود.

برای اطلاعات بیشتر در مورد این نوع هموروئید صفحه بواسیر خونی را مطالعه کنید.

تصاویر بواسیر داخلی
عوارض

بی توجهی به درمان این بیماری عوارض مختلفی را به دنبال دارد:

کم خونی
از دست رفتن حس اعتماد به نفس
درد
تاثیرات منفی در رابطه جنسی
تنگی مقعد
تشخیص بواسیر داخلی
بواسیری که از مقعد خارج شده است از طریق معاینه چشمی هم قابل تشخیص است اما بواسیر درجه یک که داخل مقعد قرار دارد، از طریق معاینه انگشتی تشخیص داده میشود.

در مراحل بعدی به تشخیص پزشک ممکن است کولونوسکوپی و سیگموئیدوسکوپی نیز انجام میشود.

ارتباط با پزشک در واتساپ
بیماران می توانند جهت مشاوره رایگان و پرسش سوالات به این شماره در واتساپ پیام دهند.

۰۹۱۹۸۷۷۰۲۸۴
لیزر، بهترین درمان هموروئید داخلی
واقعیت این است که این بیماری تنها زمانی رفع می شود که زائده هموروئیدی از بین برود، هیچ دارو خوراکی یا درمان خانگی نمی تواند این زائده را رفع کند! در واقع این زائده فقط با روش های جراحی ( سنتی یا لیزر) از بین میرود.

تا زمانی که بیماری از نوع درجه یک باشد، علائم بیماری از طریق درمان های خانگی و دارویی تا حدی قابل کنترل است. اما در صورتی که وارد مرحله دوم، سوم یا چهارم شود، وضعیت حاد تر است و بیمار نیاز به درمان های فوری و جدی تری دارد.

بهترین روش درمانی که تا به امروز پیشنهاد شده است، درمان لیزری است. لیزر با کمترین میزان آسیب، بدون درد و بدون خونریزی و سرپایی بیماری شما را رفع میکند.

سایر روش های درمان
روشهای مختلفی برای درمان هموروئید داخلی وجود دارد که شامل رابربند، استاپلر، جراحی و … میشود. در ادامه به بررسی بیشتر این روشها می پردازیم:

درمان گیاهی و خانگی
مصرف داروهای گیاهی و روش های خانگی تاثیری در درمان هموروئید داخلی ندارد، و در بهترین حالت می توانند در رفع علائم بیماری مثل درد، سوزش و خارش موثر باشند.

یکی از داروهای گیاهی که در درمان این بیماری اثر گذار است، آلوئه ورا است. آلوئه ورا خاصیت ضد التهاب داشته و می تواند درد و سوزش بواسیر را از بین ببرد.

از دیگر داروهای گیاهی می توانیم به روغن نارگیل اشاره کنیم. این روغن حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین E است و می تواند در بهبود آسیب های ناشی از بواسیر و علائم بیماری موثر باشد.

از آنجایی که هموروئید داخلی، داخل کانال مقعد قرار دارد، برای استعمال داروهای گیاهی می توانید از اپلیکاتور های مخصوص استفاده کنید.

برای درمان به روش خانگی به این بیماران توصیه میشود، برای کنترل یبوست که اصلی ترین عامل بواسیر شناخته میشود، فیبر بیشتری را در طول روز مصرف کنند و حتما انواع میوه ها و سبزیجات را در رژیم غذایی خود قرار دهند. نوشیدن آب و مایعات به میزان کافی (حداقل 8 لیوان در طول روز) و ورزش از دیگر روشهایی است که می تواند در کنترل یبوست موثر باشند.

بیشتر بخوانید : درمان خانگی بواسیر و درمان گیاهی هموروئید

داروها
داروهایی که برای درمان بواسیر داخلی به کار می روند یا به صورت شیاف هستند و یا توسط اپلیکاتور هایی مخصوص که در جعبه پماد ها موجود است و به داخل مقعد تزریق میشوند.

یکی از مهمترین داروهایی که برای درمان این بیماری کاربرد دارد، آنتی هموروئید است. این دارو می تواند در رفع سوزش، خارش و التهاب مقعد موثر عمل کند. آنتی هموروئید را می توانید از داروخانه ها هم به صورت شیاف و هم به صورت پماد تهیه کنید.

بیشتر بخوانید : داروی بواسیر چیست؟ معرفی بهترین پماد هموروئید

جراحی
جراحی سنتی از روشهای قدیمی تر درمان این بیماری است. در این روش زائده هموروئید طی یک جراحی در بیهوشی کامل از مقعد خارج میشود. ولی چند سالی است که پزشکان این عمل جراحی را توصیه نمی کنند زیرا، این جراحی معمولاً درد شدید را به همراه داشته و ممکن است موجب عفونت، بی اختیاری در کنترل مدفوع گردد و حتی عود مجدد بیماری را به همراه داشته باشد.

بواسیر خارجی

همان طور که در عکس نیز مشخص است، یکی دیگر از انواع بواسیر در خارج از مقعد و بر روی عضله دریچه مقعدی ایجاد میشود.

علائم این بیماری شامل :

سوزش
خارش
تورم و قرمزی اطراف مقعد
خونریزی
همچنین بیمار در این مورد درد شدید تری را احساس می کند، که هنگام دفع مدفوع، یا نشستن شدت میگیرد.
بیشتر بخوانید : هموروئید خارجی چیست؟

بواسیر شما از کدام نوع است؟
اگر همچنان در تشخیص نوع بواسیر خود مردد هستید، می توانید از مشاوره کارشناسان کلینیک در واتساپ بهره مند شوید.

۰۹۱۹۸۷۷۰۲۸۴
تفاوت بواسیر داخلی و خارجی
بواسیر داخلی در داخل کانال مقعد یا همان رکتوم ایجاد میشود. این نوع هموروئید در مراحل اولیه علامت خاصی را ایجاد نمی کند. تنها برخی از بیماران ممکن است اندکی خونریزی داشته باشند. با پیشرفت بیماری علائم شدت می یابد. در این مراحل درد شدت میگیرد و زائده ی هموروئیدی از مقعد خارج میشود.

در حالی که بواسیر خارجی، خارج از کانال مقعد و بر روی دریچه ی خروجی مقعد ایجاد میشود. این نوع هموروئید از همان ابتدا درد شدید و غیر قابل تحملی را ایجاد می کند.

ادامه مطلب انواع بواسیر را در وب سایت کلینیک عابدیان بخوانید :



:: برچسب‌ها: بواسیر ,
:: بازدید از این مطلب : 41
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بیتا جمیلی

نعوظ به حالت برانگیختگی جنسی در مردان و زنان گفته میشود که در مردان با برآمده شدن آلت جنسی و در زنان با برآمدگی کلیتوریس همراه است. این فرآیند موجب میشود، مقدار خون ورودی به آلت جنسی زنانه و مردانه افزایش چشمگیری داشته باشد.
اختلال نعوظ نیز نوعی ناتوانی جنسی است، که منظور از آن ناتوانی در نعوظ یا حفظ حالت نعوظ برای مدت کافی و در طی رابطه جنسی است. در ادامه به 9 علت شایع ایجاد این اختلال در مردان می پردازیم :

افسردگی
مغز تاثیر مستقیمی بر برانگیختگی جنسی دارد. در واقع هیجان جنسی از مغز شروع میشود. افسردگی یکی از اختلالات شایعی است که می تواند میل جنسی شما را کاهش دهد و منجر به اختلال نعوظ شود.
به علاوه بسیاری از داروهایی که برای درمان افسردگی استفاده می شوند، می توانند میل جنسی شما را سرکوب کرده و علت اختلال نعوظ باشند و یا باعث تاخیر در ارگاسم می شوند.

الکل
مصرف الکل
زیاده روی در مصرف نوشیدنی های می تواند یک علت اختلال نعوظ باشد. اما اثرات آن معمولاً موقتی است.

دارو ها
داروها می تواند بر عملکرد بر انگیختگی یک مرد تاثیر منفی داشته باشند. از جمله داروهایی که می توانند باعث این مشکل شوند، می توانیم به این موارد اشاره کنیم:
داروهای خاص فشار خون
داروهای ضد درد
اما هرگز بدون مشورت قبلی با پزشک، مصرف هیچ دارویی را قطع نکنید. داروها و مواد مخدر اعتیاد آور مانند آمفتامین، کوکائین و ماری جوانا نیز می توانند در مردان مشکلات جنسی ایجاد کنند.

استرس
یک علت اختلال نعوظ استرس زندگی است. غرق شدن در مسئولیت های کار و زندگی، فشار روحی شدیدی را به همراه دارد. استرس می تواند بر بخشی های مختلف بدن از جمله آلت تناسلی شما تأثیر بگذارد.

با ایجاد تغییراتی در زندگی می توان تا این استرس را تا حدی کاهش داد.، انجام ورزش منظم ، خواب کافی و در صورت لزوم کمک گرفتن از یک مشاوره می تواند به رفع استرس کمک کند.

عصبانیت
عصبانیت می تواند جریان خون را به سمت صورت متمایل کند و نعوظ را با اختلال مواجه نماید. احساس عاشقانه در حین انجام رابطه جنسی میتواند به بهبود نعوظ کمک کند. این خشم و عصبانیت چه از جانب همسرتان باشد چه از موضوع دیگری می تواند عملکرد شما در اتاق خواب را تحت تاثیر قرار دهد.
اضافه وزن
اضافه وزن
وزن اضافه می تواند بر عملکرد جنسی شما تأثیر منفی بگذارد و این فقط به سبب کاهش اعتماد به نفس نیست. مردان چاق سطح پایین تری از هورمون مردانه تستوسترون دارند. این هورمون برای میل جنسی و نعوظ بسیار مهم است. از طرفی اضافه وزن با فشار خون بالا و تصلب شرایین مرتبط است و می تواند جریان خون در آلت تناسلی را کاهش دهد.

تصور منفی از خود
یک علت اختلال نعوظ تصور منفی نسبت به خود است. وقتی از ظاهر خود راضی نیستید، تصور می کنید شریک زندگی شما نیز چنین تصوری دارد. این تصویر منفی از خود باعث می شود، عملکرد جنسی شما در رختخواب تحت تاثیر قرار بگیرد. این اضطراب می تواند نعوظ را با اختلال مواجه کند.
کاهش میل جنسی
میل جنسی پایین با اختلال نعوظ متفاوت است، اما بسیاری از عواملی که نعوظ را با اختلال مواجه می کنند، می توانند علاقه شما به رابطه جنسی را نیز کاهش دهند. عزت نفس پایین، استرس، اضطراب و داروهای خاص می توانند میل جنسی را نیز کاهش دهند.
بیماری ها
بسیاری از بیماریها و مشکلات سلامتی می توانند بر روی اعصاب، عضلات یا جریان خون تاثیر گذاشته و علت اختلال نعوظ باشد.

بیماری های مثل دیابت، فشار خون بالا، تصلب شرایین، آسیب های نخاعی و مولتیپل اسکلروزیس می تواند در اختلال نعوظ تاثیر گذار باشند.

همچنین جراحی برای درمان مشکلات پروستات یا مثانه می تواند بر اعصاب و عروق خونی کنترل کننده نعوظ تأثیر بگذارد.

چه غذاهایی برای بهبود نعوظ وجود دارد؟
هندوانه : تحقیقات نشان داده مصرف هندوانه می تواند بر عملکرد جنسی شما تاثیرات مثبت داشته باشد. هندوانه سرشار از لیکوپن، آنتی اکسیدان های مفید برای قلب و پروستات است.
صدف : مصرف صدف می تواند سطح تستوسترون را در بدن افزایش دهد، و این می تواند به افزایش میل جنسی کمک کند. همچنین صدف مملو از روی، ماده مغذی مورد نیاز برای بدن است. اما اطمینان حاصل کنید که صدف ها به خوبی پخته شده باشند.
قهوه : یک فنجان قهوه صبحگاهی انتخاب بسیار جذابی است. مصرف روزانه قهوه می تواند زندگی عاشقانه شما را تقویت کند. یک مطالعه نشان داده مردانی که روزانه دو یا سه فنجان کافئین می نوشند، کمتر دچار اختلال نعوظ می شوند. زیرا که کافئین به افزایش جریان خون کمک می کند. اگر قهوه دوست ندارید، می توانید انواع چای ها، سودا و نوشیدنی های ورزشی حاوی کافئین را امتحان کنید.
شکلات : عادت به مصرف شکلات می تواند نعوظ را بهبود بخشد، همچنین شکلات می تواند برای قلب نیز مفید باشد و آنچه که برای قلب مفید است، می تواند برای سایر بخش های بدن نیز مفید باشد. شکلات سرشار از فلاوانول، مواد مغذی گیاهی است که می تواند جریان خون را افزایش داده و فشار خون را کاهش دهد. همچنین به بدن شما کمک می کند مقدار بیشتری اکسید نیتریک تولید کند که می تواند به نعوظ کمک کند.
گردو : گردو حاوی مقدار زیادی آرژنین دارد ، آمینو اسیدی که بدن شما از آن برای تولید اکسید نیتریک استفاده می کند. همچنین گردو منابع خوبی از ویتامین E ، اسید فولیک و فیبر است. در مصرف گردو زیاده روی نکنید چرا که کالری زیادی دارد.
سیر : با افزایش چربی ممکن است درون رگ های خونی رسوبات تشکیل شود، مصرف سیر می تواند این رسوبات را از بین ببرد.
ماهی : ماهی قزل آلا و سایر ماهی های چرب منابع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 سالم هستند که میتوانند اکسید نیتریک را در بدن شما تقویت کنند. فشار خون و خطر حمله قلبی و لخته شدن خون را نیز کاهش می دهند.
سبزی ها : کلم پیچ به تولید نیتریک اکسید در بدن کمک می کند. مصرف سبزیجات به غیر از مزایای که برای رابطه جنسی دارند، مملو از ویتامین ها ، مواد معدنی و امگا 3 هستند.
فلفل : فلفل جریان خون در قلب و سایر اندام های بدن، از جمله آلت تناسلی مرد را افزایش می دهد. فلفل قرمز همچنین می تواند به کاهش فشار خون و کلسترول کمک کرده و از لخته شدن خون جلوگیری کند.
روغن زیتون : روغن زیتون به بدن شما کمک میکند تا تستوسترون بیشتری تولید کند. همچنین روغن زیتون مملو از چربی اشباع نشده است و می تواند به کاهش کلسترول بد بدن کمک کند. بهتر است از روغن زیتون طبیعی که در معرض حرارت قرار نگرفته برای این منظور استفاده کنید.



:: بازدید از این مطلب : 31
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 شهريور 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بیتا جمیلی

کیست مویی چیست؟

کیست مویی چیست

بیماری کیست مویی یا به انگلیسی سینوس پیلونیدال را جزو بیماریهای نشیمنگاهی می دانند. زیرا شایع ترین موضعی که کیست ایجاد می شود، پایین تر از کمر و مابین دو کفل است.

اما کیست مویی چیست؟ کیست مویی برجستگی یا فرورفتگی حاوی مو است. اگر کیست عفونت کرده باشد، دچار آبسه شده و یا مایعی چرکی از آن تخلیه میشود.

صورت عفونت آن گسترش یافته و عوارض خطرناکی را به همراه دارد. از عوارض درمان نکردن کیست مویی میتوانیم به این موارد اشاره کنیم:

  • افزایش تعداد کیست ها
  • سرطان پوست 
  • آبسه
  • فیستول
  • عفونت خون

برای درمان کیست مویی به کدام متخصص مراجعه کنم؟

برای تشخیص این بیماری می توانید به پزشک عمومی، متخصص گوارش و یا پوست مراجعه کنید. از آنجایی این پزشکان تخصص کافی برای درمان این بیماری را ندارند، شما را به پزشک جراح ارجاع می دهند. بنابراین می توانید برای صرفه جویی در زمان و هزینه از ابتدا با متخصص جراح مشورت کنید.

درمان کیست مویی

متاسفانه هنوز هیچ دارویی برای درمان کیست مویی وجود ندارد. بنابراین درمان این بیماری شامل روشهای جراحی برای تخلیه و از بین بردن کیست مویی است.

 در برخی موارد پزشکان مصرف داروی آنتی بیوتیک را توصیه می کنند. این دارو هیچ نقشی در از بین بردن کیست مویی نداشته و تنها با هدف کاهش عفونت کیست مویی قبل از عمل تجویز میشود. 

در ادامه به بررسی انواع روشهای جراحی کیست مویی می پردازیم:

درمان کیست مویی با لیزر

در حال حاضر بهترین روشی که برای درمان کیست مویی وجود دارد، لیزر درمانی است. لیزر در مطب پزشک و بدون نیاز به بستری در بیمارستان انجام میشود. اشعه لیزر جایگزین چاقوی جراحی میشود و موضع کیست مویی با کمترین میزان آسیب برش داده میشود. لیزر دقت پزشک را تا چند برابر افزایش می دهد و حین برش یا ترمیم اعصاب و عروق آسیب دیده از درد و خونریزی جلوگیری می کند. 

از مزایای لیزر کیست مویی میتوانیم به این موارد اشاره کنیم:

  • بدون درد یا خونریزی 
  • بدون نیاز به بستری در بیمارستان
  • درمان قطعی با اثربخشی بالا
  • بدون نیاز به دوره نقاهت 
  • هزینه مناسب و مقرون به صرفه
  • بدون آسیب های پوستی یا اسکار (جای زخم)
  • بدون نیاز به بیهوشی ( از بی حسی موضعی استفاده میشود.)

جراحی کیست مویی

جراحی کیست مویی عوارض موقت و دائمی را دارد. به همین جهت است که پزشکان چند سالی است که انجام این جراحی را توصیه نمی کنند. این جراحی به 2 روش باز و بسته انجام میشود، همچنین جراحی باید در بیمارستان و تحت بیهوشی عمومی   انجام شود. دو روش جراحی کیست مویی عبارتند از :

  • جراحی باز : در این روش بعد از برش و تخلیه کیست مویی، موضع را بدون بخیه رها می کنند. این کار با هدف پیشگیری از عود کیست مویی انجام میشود. این جراحی درصد موفقیت بیشتری دارد اما خطر عفونت آن بیشتر است. پس بیماران باید برای پیشگیری از عفونت هر روز پانسمان ها را تعویض کنند.
  • جراحی بسته : در صورتی که خطر بی اختیاری بعد از عمل وجود داشته باشد و یا کیست مویی در موضعی که خطر عفونت بیشتر است، باشد، جراحی به روش بسته انجام میشود. در این روش هم کیست را با استفاده از چاقوی جراحی تخلیه می کنند، ولی این باز موضع را بخیه می زنند. بستن زخم خطر عفونت را کم کرده اما خطر عود مجدد بیماری را افزایش میدهد.

از عوارض جراحی سنتی کیست مویی میتوانیم به این موارد اشاره کنیم :   

  • درد و خونریزی شدید
  • دوره نقاهت طولانی ( حداقل استراحت یک ماهه در منزل)
  • نیاز به بستری در بیمارستان
  • دریافت داروی بیهوشی و تحمل عوارض آن
  • افزایش هزینه
  • خطر عود مجدد بیماری
  • خطر عوارضی مثل بی اختیاری در کنترل مدفوع و عفونت زخم
  • به جای ماندن اسکار های آزار دهنده

پیشگیری

راه قطعی برای پیشگیری از کیست مویی وجود ندارد. اما با رعایت این نکات میتوان خطر بروز بیماری را به حداقل کاهش داد:

  • حفظ وزن در حالت تعادل
  • استفاده از لباسهای گشاد با الیاف طبیعی مثل لباس های پنبه
  • اصلاح موها زائد
  •  لیزر موهای زائد ( به خصوص اگر سابقه ابتلا به این بیمار را دارید.)
  • پرهیز از طولانی مدت نشستن
  • رعایت بهداشت
  • ورزش                

کیست مویی چیست؟ درمان فوری و سریع با لیزر



:: برچسب‌ها: کیست مویی ,
:: بازدید از این مطلب : 33
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 شهريور 1400 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد